5 SEO Tips voor beginners

Zoekmachine optimalisatie wordt niet alleen meer gedaan door deskundige marketing specialisten. Als u eigenaar bent van een klein bedrijf kunt u eigenlijk voor uw eigen SEO zorgen. Alles wat u nodig heeft is een beetje kennis en een aantal SEO tips om te beginnen.

SEO wordt steeds belangrijker in de online business marketing, dus het is van vitaal belang dat elk bedrijf gebruik maakt van zoekmachine optimalisatie als ze content  schrijven voor de website, de blog of zelfs op social media. Goede SEO technieken kunnen u een voorsprong geven op uw concurrenten. Wanneer uw bedrijf een hogere ranking in de zoekmachines heeft als gevolg van uw SEO implementatie dan heeft u meer website verkeer, meer leads en meer omzet die allemaal leiden tot hogere winsten. Het hele punt van SEO is om de inhoud voor de organische zoekresultaten te optimaliseren, zodat u beter zichtbaar bent wanneer gebruikers online zoeken naar trefwoorden die verband houden met uw type bedrijf.

Als uzelf het beheer en onderhoud van uw online content marketing  doet zijn hier vijf SEO tips die u zou moeten overwegen.

 

  1. Pagina Titels

Pagina titels worden belangrijker dan ooit, vooral voor Google. Correct geschreven, kunnen ze u een concurrentievoordeel geven wanneer uw pagina titels exact hetzelfde zijn als laag concurrerende zoekwoorden waar gebruikers naar op zoek zijn. Elke pagina op uw website moet een unieke titel hebben die de inhoud ervan nauwkeurig beschrijft. Het moet kort maar beschrijvend zijn en het moet bezoekers helpen begrijpen waar ze over lezen.

 

  1. Meta Tags

Meta tags zijn de samenvattingen voor uw pagina’s. Ze kunnen wel/niet gebruikt worden als fragmenten wanneer de resultaten voor de pagina weergegeven worden in zoekmachines. Om een ​​goede meta-tag te schrijven  zorgt u ervoor dat het tussen de 150 en 160 karakters is. U niet de pagina titel herhaald in de samenvatting. U een unieke omschrijvingen bied en niet overboord te gaan met de zoekwoorden. Wat u probeert te doen is reclame te maken voor uw pagina, zodat gebruikers die de samenvatting lezen verleid worden om te klikken op de link en de rest te lezen.

 

  1. Permanente Link Structuur

Wanneer u op een link klikt, zal de permanente structuur verschijnen als de URL in adresbalk van uw browser. U heeft waarschijnlijk een aantal slechte linkstructuren gezien tijdens het surfen op een bepaald moment in uw leven, die URL’s zijn vijf regels lang en meestal opgebouwd uit willekeurige cijfers en letters. Dat wilt u niet. U wilt een permanente link structuur die eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen is, zowel voor bezoekers als voor zoekmachines. Dus afzonderlijke woorden met koppeltekens, ze niet te lang maken, geen onnodige informatie eraan toevoegen en woorden te gebruiken die de pagina samenvatten, zonder het gebruik van te veel zoekwoorden.

 

  1. Interne Links

Interne links zijn geweldig om gebruikers langer op uw website te houden door hen te voorzien van links naar andere pagina’s op uw site. Voor SEO doeleinden worden gerelateerde pagina’s voorzien met een zoekwoord anchor tekst die gekoppeld is aan de andere pagina. De links moeten handig en gemakkelijk te begrijpen zijn en er moeten niet meer dan vijf links per pagina zijn.

 

  1. Pagina Snelheid

Pagina snelheid is niet alleen een factor in SEO de ranking, maar het kan u helpen om bezoekers te houden op uw site. Idealiter moeten uw pagina’s laden in minder dan acht seconden. Het optimaliseren van de grootte van uw foto’s, verwijder van onnodige plug-ins, gebruik maken van een caching dienst en het testen van de snelheid van uw websitezorgen ervoor dat uw website sneller laadt.

 

Wees Zichtbaar

Deze SEO tips kunnen u helpen om zichtbaar te worden met uw bedrijf op het internet. U zult hogere organisch posities in zoekmachines krijgen zodat u meer verkeer krijgt, wat zich vertaalt in meer zichtbaarheid en meer omzet. Het beste van alles, zoekmachine optimalisatie kan gratis gedaan worden alles wat u nodig heeft is een beetje tijd. U hoeft niet te betalen voor dure online advertenties om nieuwe klanten te krijgen als u een duidelijke SEO strategie heeft die gebaseerd is op deze SEO tips.