In het verleden was Rotterdam een echte arbeiders stad met veel mensen die in de havens werkte, maar die tijd is al lang voorbij. Tegenwoordig is Rotterdam boomingen heeft voor bedrijven de mooiste skyline van heel Nederland. Er is natuurlijk niets mooiers dan uw business op de foto met de skyline van Rotterdam erachter.

 

Ook is er veel geïnvesteerd in de bereikbaarheid naar Rotterdam, hier door is economisch gezien Rotterdam een business vestigingsplek geworden waar steeds meer ondernemingen zich vestigen. De gevestigde orde zoals Unilever en Shell wisten dit natuurlijk al heel lang en ook bedrijven als Vopak weten dat het vestigen in Rotterdam een goed business model is. Zij kunnen makkelijk afspraken plannen bij Rotterdam The Hague airport  om zo direct een vergadering te doen met de internationale afspraken.

 

Ook de infrastructuur van voor de Rotterdam business ondernemingen is grondig aangepakt. Zo is er veel geïnvesteerd in een glasvezelnetwerk. Hierbij gaat het natuurlijk om een straten dekkend open zakelijk glasvezelnetwerk waar elke ondernemer zich op kan laten aansluiten en daardoor super snel internet tot zijn of haar beschikking heeft. De prognose is dan ook dat steeds meer internet bedrijven zich gaan vestigen in Rotterdam met hun business omdat het al vergeleken wordt met een metropool als Rottedam.

 

Goed voorbeeld van deze ontwikkeling is het business park Rotterdam. Hier hebben zich al meer dan 50 bedrijven gevestigd en de groei is er nog niet uit. Ook in andere business parken in Rotterdam neemt de groei van gevestigde bedrijven toe en het ziet ernaar uit dat nu de economie aantrekt de groei ook sneller zal gaan. Dat is ook te zien aan de groei van tijdelijke werkplekken. Bedrijven als Regus zijn niet meer de enige waar u als ondernemer een vergader ruimte of kantoor voor een paar uur kunt huren. Er komen steeds meer bedrijven bij de in Rotterdam op deze business inspelen en het aanbieden.